website

Polityka prywatności

Twoje informacje są u nas bezpieczne. Chronimy je jako naszą własność i nie pozwalamy nikomu ich nadużywać. Pracujemy tak, jakbyśmy lubili kupując produkty w e-sklepach.

Administrator danych

Nazwa: FROQUENT K.f.t.

Siedziba: Honvéd utca 2

Adres do korespondencji, rozpatrywanie reklamacji: 9200, Mosonmagyaróvár

E-mail: sklep@froquent.com

Numer telefonu:

Stronie internetowej: www.froquent.com

Dostawca usług hostingowych

Nazwa: Shopify Inc.

Adres pocztowy: 

Opis zarządzania danymi podczas działania sklepu internetowego

Informacja o używaniu plików cookies

Co to jest ciasteczko?

Administrator danych korzysta z tzw. plików cookies podczas odwiedzania strony internetowej. Pakiet informacyjny plików cookie i listów, które nasza strona internetowa wysyła do Twojej przeglądarki w celu zapisania niektórych Twoich ustawień, ułatwienia korzystania z naszej strony oraz zebrania pewnych istotnych informacji statystycznych o naszych użytkownikach.

Niektóre pliki cookie nie zawierają danych osobowych i nie nadają się do identyfikacji indywidualnego użytkownika, ale niektóre zawierają unikalny identyfikator – tajny, losowo wygenerowany ciąg liczb – który przechowuje Twoje urządzenie, zapewniając w ten sposób Twoją tożsamość. Czas działania każdego pliku cookie (ciasteczek) opisany jest w odpowiednim opisie każdego pliku cookie (ciasteczek).

Podstawa prawna i podstawa prawna plików cookies:

Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 Rozporządzenia. Twoja zgoda zgodnie z art. 1 ust. 1 lit. a).

Główne cechy plików cookies używanych przez serwis to:

Plik cookie sesji: Te pliki cookie przechowują lokalizację odwiedzającego, język przeglądarki, walutę płatności, czas ich istnienia po zamknięciu przeglądarki lub maksymalnie 2 godziny.

Plik cookie treści z ograniczeniami wiekowymi: Te pliki cookie potwierdzają, że treść z ograniczeniem wiekowym została zatwierdzona i że dana osoba ma ukończone 18 lat do momentu zamknięcia przeglądarki.

Poleć plik cookie: Odnotowuje się, z jakiej strony zewnętrznej odwiedzający wszedł na stronę. Trwają do momentu zamknięcia przeglądarki.

Plik cookie ostatnio oglądanego produktu: Przechwytuje produkty, które użytkownik ostatnio oglądał. Ich żywotność to 60 dni.

Ostatnio oglądane pliki cookie kategorii: Rejestruje ostatnio oglądaną kategorię. Okres trwałości wynosi 60 dni.

Polecane produkty ciasteczka: Funkcja „poleć znajomemu” przechwytuje listę produktów, które chcesz polecić. Okres trwałości wynosi 60 dni.

Wersja mobilna, projektowy plik cookie: Wykrywa urządzenie używane przez odwiedzającego i przełącza się na pełny widok na urządzeniu mobilnym. Ma żywotność 365 dni.

Plik cookie akceptacji plików cookie: Odwiedzając witrynę, akceptujesz oświadczenie o przechowywaniu plików cookie w okienku ostrzegawczym. Ma żywotność 365 dni.

Pliki cookie koszyka: Rejestruje produkty umieszczone w koszyku. Ma żywotność 365 dni.

Plik cookie inteligentnej oferty: Ustawia warunki wyświetlania inteligentnych ofert (np. czy gość był już na stronie, czy masz zamówienioraz). Okres trwałości wynosi 30 dni.

Wyjście nr 2 ciasteczko: Opcja nr 2 opuszcza użytkownika po 90 dniach. Okres trwałości wynosi 90 dni.

Plik cookie identyfikatora zaplecza: Identyfikator serwera zaplecza obsługującego stronę. Trwa do momentu zamknięcia przeglądarki.

Pliki cookie ściśle wymagane do działania: Te pliki cookie są niezbędne do korzystania z witryny i umożliwiają korzystanie z podstawowych funkcji witryny. Bez nich wiele funkcji witryny nie będzie dla Ciebie dostępnych. Żywotność tego typu plików cookie jest ograniczona wyłącznie do czasu trwania sesji.

Plik cookie sesji: Te pliki cookie przechowują lokalizację odwiedzającego, język przeglądarki, walutę płatności, czas ich istnienia po zamknięciu przeglądarki lub maksymalnie 2 godziny.

Plik cookie treści z ograniczeniami wiekowymi: Te pliki cookie potwierdzają, że treść z ograniczeniem wiekowym została zatwierdzona i że dana osoba ma ukończone 18 lat do momentu zamknięcia przeglądarki.

Poleć plik cookie: Odnotowuje się, z jakiej strony zewnętrznej odwiedzający wszedł na stronę. Trwają do momentu zamknięcia przeglądarki.

Plik cookie ostatnio oglądanego produktu: Przechwytuje produkty, które użytkownik ostatnio oglądał. Ich żywotność to 60 dni.

Ostatnio oglądane pliki cookie kategorii: Rejestruje ostatnio oglądaną kategorię. Okres trwałości wynosi 60 dni.

Polecane produkty ciasteczka: Funkcja „poleć znajomemu” przechwytuje listę produktów, które chcesz polecić. Okres trwałości wynosi 60 dni.

Wersja mobilna, projektowy plik cookie: Wykrywa urządzenie używane przez odwiedzającego i przełącza się na pełny widok na urządzeniu mobilnym. Ma żywotność 365 dni.

Plik cookie akceptacji plików cookie: Odwiedzając witrynę, akceptujesz oświadczenie o przechowywaniu plików cookie w okienku ostrzegawczym. Ma żywotność 365 dni.

Pliki cookie koszyka: Rejestruje produkty umieszczone w koszyku. Ma żywotność 365 dni.

Plik cookie inteligentnej oferty: Ustawia warunki wyświetlania inteligentnych ofert (np. czy gość był już na stronie, czy masz zamówienie). Okres trwałości wynosi 30 dni.

Wyjście nr 2 ciasteczko: Opcja nr 2 opuszcza użytkownika po 90 dniach. Okres trwałości wynosi 90 dni.

Plik cookie identyfikatora zaplecza: Identyfikator serwera zaplecza obsługującego stronę. Trwa do momentu zamknięcia przeglądarki.

Jeśli nie wyrażasz zgody na używanie plików cookie, niektóre funkcje nie będą dla Ciebie dostępne. Więcej informacji na temat usuwania plików cookie można znaleźć pod następującymi linkami:

  • Internet Explorer: https://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
  • Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
  • Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
  • Safari: https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac
  • Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647
  • Brzeg: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4027947/microsoft-edge-delete-cookie

 

Kontakt

Na przykład, jeśli masz wiadomość e-mail o nas, formularz kontaktowy lub telefon w sprawie produktu. Kontakt wstępny nie jest obowiązkowy, w każdej chwili możesz go zamówić w sklepie internetowym.

 

Zarządzanie danymi
Informacje, które podałeś podczas kontaktu.

 

 

Czas trwania zarządzania danymi
Dane będziemy przetwarzać tylko do momentu zakończenia kontaktu.

 

 

Podstawa prawna zarządzania danymi
Twoja dobrowolna zgoda, której udzielasz Administratorowi, kontaktując się z nami. [Rozporządzenie 6. przetwarzanie danych na podstawie art. 1 ust. 1 lit. a]

Kontakt

 

Na przykład, jeśli masz wiadomość e-mail o nas, formularz kontaktowy lub telefon w sprawie produktu. Kontakt wstępny nie jest obowiązkowy, w każdej chwili możesz go zamówić w sklepie internetowym.

 

Zarządzanie danymi
Informacje, które podałeś podczas kontaktu.

 

 

Czas trwania zarządzania danymi
Dane będziemy przetwarzać tylko do momentu zakończenia kontaktu.

 

 

 

Podstawa prawna zarządzania danymi
Twoja dobrowolna zgoda, której udzielasz Administratorowi, kontaktując się z nami. [Rozporządzenie 6. przetwarzanie danych na podstawie art. 1 ust. 1 lit. a]

Rejestracja na stronie

 

Przechowując dane podane podczas rejestracji, Administrator może zapewnić wygodniejszą obsługę (m.in. dane osoby, której dane dotyczą nie muszą być ponownie podawane przy ponownych zakupach) Rejestracja nie jest warunkiem zawarcia umowy

 

Zarządzanie danymi
Podczas zarządzania danymi Administrator zarządza Twoim imieniem i nazwiskiem, adresem, numerem telefonu, adresem e-mail, charakterystyką zakupionego produktu oraz datą zakupu.

 

 

Czas trwania zarządzania danymi
Do czasu wycofania Twojej zgody.

 

 

Podstawa prawna zarządzania danymi
Twoja dobrowolna zgoda na rejestrację u Administratora [art. 6 Rozporządzenia]. przetwarzanie danych na podstawie art. 1 ust. 1 lit. a]

 

Przetwarzanie zamówienia

Podczas realizacji zamówień wymagane są czynności związane z zarządzaniem danymi w celu realizacji umowy.

 

Zarządzanie danymi
Podczas zarządzania danymi Administrator zarządza Twoim imieniem i nazwiskiem, adresem, numerem telefonu, adresem e-mail, charakterystyką zakupionego produktu, numerem zamówienia oraz datą zakupu.

 

Jeśli złożyłeś zamówienie w sklepie internetowym, zarządzanie danymi i ich podanie jest niezbędne do realizacji umowy.

 

Czas trwania zarządzania danymi
Dane będą przetwarzane przez 5 lat na podstawie przepisów prawa cywilnego przedawnienia.

 

Podstawa prawna zarządzania danymi
Wykonanie umowy. [Rozporządzenie 6. przetwarzanie danych na podstawie art. 1 ust. 1 lit. b)]

Wystawienie faktury

Proces zarządzania danymi odbywa się w celu wystawienia faktury zgodnie z prawem oraz wywiązania się z obowiązku prowadzenia ksiąg rachunkowych. Św. Zgodnie z § 169 (1) - (2) firmy muszą przechowywać dokument księgowy bezpośrednio i pośrednio potwierdzający księgi rachunkowe.

 

Zarządzanie danymi
Imię i nazwisko, adres, adres e-mail, numer telefonu, NIP

 

 

Czas trwania zarządzania danymi
Wystawione faktury wystawiane są zgodnie z ustawą. Zgodnie z § 169 ust. 2 należy go przechowywać przez 8 lat od daty wystawienia faktury.

 

 

Podstawa prawna zarządzania danymi
Ustawa CXXVII z 2007 r. o podatku od wartości dodanej. Zgodnie z art. 159 ust. 1 ustawy wystawienie faktury jest obowiązkowe i należy ją przechowywać przez 8 lat zgodnie z art. 169 ust. 2 ustawy C z 2000 r. o rachunkowości [art. 6 dekretu. przetwarzanie danych na podstawie art. 1 ust. 1 lit. c).

 

Zarządzanie danymi związanymi z transportem towarów

Proces zarządzania danymi odbywa się w celu dostarczenia zamówionego produktu.

Zarządzanie danymi
Imię i nazwisko, adres, adres e-mail, numer telefonu.

Czas trwania zarządzania danymi
Administrator przetwarza dane przez czas dostawy zamówionego towaru.

 

Podstawa prawna zarządzania danymi
Wykonanie umowy [Rozporządzenie 6. przetwarzanie danych na podstawie art. 1 ust. 1 lit. b).

Odbiorcy i przetwarzający dane przetwarzania danych związanych z transportem towarów

Nazwisko odbiorcy: TNT

Siedziba adresata:

Numer telefonu odbiorcy: 

Adres email odbiorcy: 

Strona internetowa odbiorcy:

Firma kurierska uczestniczy w dostawie zamówionego towaru na podstawie umowy zawartej z Administratorem. Firma kurierska przetwarza otrzymane dane osobowe zgodnie z informacją o zarządzaniu danymi dostępną na jej stronie internetowej.

Obsługa roszczeń gwarancyjnych i gwarancyjnych

Roszczenia gwarancyjne i gwarancyjne podlegają 19/2014. (IV.29.) Musimy przestrzegać zasad Rozporządzenia NGM, które określa również sposób postępowania z Twoim roszczeniem.

Zarządzanie danymi

Przy rozpatrywaniu roszczeń gwarancyjnych i gwarancyjnych 19/2014. (IV.29.) Musimy przestrzegać zasad rozporządzenia NGM.

 

Zgodnie z rozporządzeniem jesteśmy zobowiązani do prowadzenia protokołu zgłoszonego nam zgłoszenia z tytułu rękojmi lub roszczenia gwarancyjnego, w którym stwierdzamy:a) imię i nazwisko, adres oraz oświadczenie, że wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zawartych w protokole na zasadach przewidzianych w Rozporządzeniu,
b) nazwę i cenę zakupu ruchomości sprzedanej w ramach umowy zawartej między Państwem a nami,
c) termin wykonania umowy,
d) data zgłoszenia błędu,
e) opis błędu,
f) prawo, które chcesz wyegzekwować na podstawie swojej rękojmi lub roszczenia gwarancyjnego, oraz
g) sposób załatwienia roszczenia z tytułu rękojmi lub roszczenia gwarancyjnego lub przyczynę odrzucenia roszczenia lub uprawnienia do dochodzenia na jego podstawie.
b) dane niezbędne do identyfikacji rzeczy,
(c) datę odbioru rzeczy oraz
d) termin, w którym możesz otrzymać naprawiony przedmiot. Czas trwania zarządzania danymi
Przedsiębiorca przechowuje ewidencję roszczenia konsumenta z tytułu rękojmi lub roszczenia gwarancyjnego przez okres trzech lat od dnia jego wyjęcia i przedstawia go na żądanie organu kontrolnego.

 

 

 

Podstawa prawna zarządzania danymi
Podstawą prawną przetwarzania danych jest 19/2014. (IV.29.) Rozporządzenie NGM [4]. § 1 i § 6 (1)] [Artykuł 6 dekretu. przetwarzanie danych na podstawie art. 1 ust. 1 lit. c).

Rozpatrywanie innych reklamacji konsumenckich

 

Proces zarządzania danymi ma na celu rozpatrywanie skarg konsumentów. Jeśli złożyłeś do nas skargę, zarządzanie danymi i ich udostępnienie są niezbędne.

 

Zarządzanie danymi
Imię i nazwisko Klienta, numer telefonu, adres e-mail, treść reklamacji.

 

 

Czas trwania zarządzania danymi
Roszczenia gwarancyjne są zatrzymywane przez 5 lat zgodnie z ustawą o ochronie konsumentów.

 

 

 

Podstawa prawna zarządzania danymi
Jeśli jednak chcesz złożyć skargę na swoją dobrowolną decyzję, jeśli skontaktujesz się z nami, zobacz CLV z 1997 r. o ochronie konsumentów. Akt 17/A. § (7) mamy obowiązek przechowywać reklamację przez 5 lat [art. 6 dekretu. przetwarzanie danych na podstawie art. 1 ust. 1 lit. c).

Dane przetwarzane w związku z możliwością weryfikacji zgody

 

Podczas rejestracji, zamawiania i zapisywania się do newslettera system informatyczny przechowuje dane informatyczne związane ze zgodą w celu późniejszej weryfikacji.

Zarządzanie danymi
Data wyrażenia zgody i adres IP osoby, której dane dotyczą.

Czas trwania zarządzania danymi
Ze względu na wymogi prawne zgoda musi mieć możliwość późniejszej weryfikacji, dlatego okres przechowywania danych będzie przechowywany do końca przetwarzania danych.

Podstawa prawna zarządzania danymi
Artykuł 7 Rozporządzenia. Artykuł 1 ust. 1 przewiduje ten obowiązek. [Rozporządzenie 6. przetwarzanie danych na podstawie art. 1 ust. 1 lit. c)]

Zarządzanie danymi w celach marketingowych

Zarządzanie danymi związanymi z wysyłaniem biuletynów

 

Zarządzanie danymi
Imię i nazwisko, adres, adres e-mail, numer telefonu.

 

 

Czas trwania zarządzania danymi
Do czasu wycofania zgody przez osobę, której dane dotyczą.

 

 

Podstawa prawna zarządzania danymi
Twoja dobrowolna zgoda, którą wyrażasz Administratorowi poprzez zapisanie się do newslettera [Rozporządzenie 6. przetwarzanie danych na podstawie art. 1 ust. 1 lit. a]

 

Dodatkowe zarządzanie danymi

W przypadku chęci dalszego przetwarzania danych, Administrator udzieli wstępnej informacji o istotnych okolicznościach przetwarzania danych (podstawa prawna i podstawa prawna zarządzania danymi, cel zarządzania danymi, zakres przetwarzanych danych, czas trwania zarządzania danymi).

 

Uprzejmie informujemy, że Administrator danych musi spełnić pisemne żądanie danych organów na podstawie ustawowego upoważnienia. Administrator Danych informuje o przekazach danych w Infotv. Zgodnie z §15 ust. na żądanie, chyba że jego ujawnienie jest wyłączone z mocy prawa.

Przetwarzanie danych w celu przechowywania danych osobowych

Nazwa podmiotu przetwarzającego dane: wenbnode

Dane kontaktowe podmiotu przetwarzającego dane:

Siedziba:

Stronie internetowej: webnode.com

 

Przetwarzający Dane przechowuje dane osobowe na podstawie umowy zawartej z Administratorem Danych. Nie masz dostępu do danych osobowych.

 

Czynności przetwarzania danych związane z newsletterami

 

Nazwa firmy obsługującej system newslettera: Smaremailing

Siedziba firmy obsługującej system newslettera: 

Strona internetowa firmy obsługującej system newslettera: 

Przetwarzający dane uczestniczy w wysyłce newsletterów na podstawie umowy zawartej z Administratorem Danych. Czyniąc to, Przetwarzający dane obsługuje imię i nazwisko oraz adres e-mail osoby, której dane dotyczą, w zakresie niezbędnym do wysyłki newslettera.

Fakturowanie przetwarzania danych

Nazwa podmiotu przetwarzającego dane: 

Siedziba podmiotu przetwarzającego dane:

Witryna przetwarzająca dane: 

Procesor Danych uczestniczy w ewidencji dokumentów księgowych na podstawie umowy zawartej z Administratorem Danych. Czyniąc to, Przetwarzający Dane podaje nazwę i adres osoby, której dane dotyczą, w zakresie niezbędnym dla prowadzenia ksiąg rachunkowych, zgodnie z przepisami Ustawy. Zarządza się nim przez okres zgodnie z § 169 ust. 2, po czym zostaje anulowany.

Przetwarzanie danych związane z działaniem systemu CRM

Nazwa podmiotu przetwarzającego dane: Webnode

Siedziba podmiotu przetwarzającego dane: 

Witryna przetwarzająca dane: unas.hu

Procesor Danych uczestniczy w rejestracji zamówień na podstawie umowy zawartej z Administratorem Danych. Czyniąc to, Przetwarzający dane obsługuje imię i nazwisko, adres, numer telefonu, numer i datę zamówienia w terminie przedawnienia prawa cywilnego.

Twoje prawa podczas zarządzania danymi

W okresie przetwarzania danych przysługują Ci następujące uprawnienia zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia:

  • prawo do wycofania zgody
  • dostęp do danych osobowych i informacji związanych z przetwarzaniem danych
  • prawo do sprostowania
  • ograniczenia zarządzania danymi,
  • prawo do odstąpienia od umowy
  • prawo do protestu
  • prawo do przenoszenia.

Jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw, będzie to wiązało się z Twoją identyfikacją, a Administrator danych musi się z Tobą komunikować. W związku z tym dane osobowe będą wymagane w celach identyfikacyjnych (jednak identyfikacja może opierać się wyłącznie na danych, które i tak przetwarza Administrator danych na Twój temat), a Twoje skargi dotyczące przetwarzania danych będą dostępne na koncie e-mail Administratora w terminie określonym w niniejszej ulotce . Jeżeli jesteś naszym klientem i chciałbyś się wylegitymować w celach reklamacyjnych lub gwarancyjnych, prosimy o podanie identyfikatora zamówienia w celu identyfikacji. Dzięki temu możemy również zidentyfikować Cię jako klienta.

Reklamacje związane z zarządzaniem danymi będą rozpatrywane przez Administratora najpóźniej w ciągu 30 dni.

Prawo do wycofania zgody

W każdej chwili masz prawo cofnąć zgodę na przetwarzanie danych, wówczas podane dane zostaną usunięte z naszych systemów. Należy jednak pamiętać, że w przypadku niezrealizowanego zamówienia anulowanie może spowodować, że nie będziemy w stanie dostarczyć do Ciebie. Ponadto, jeśli zakup już miał miejsce, nie będziemy mogli usunąć Twoich danych rozliczeniowych z naszych systemów zgodnie z polityką rachunkowości, a jeśli masz wobec nas dług, możemy przetwarzać Twoje dane w przypadku wycofania zgoda.

Dostęp do danych osobowych

Przysługuje Ci prawo do otrzymania od Administratora informacji zwrotnej, czy trwa przetwarzanie Twoich danych osobowych, a jeżeli przetwarzanie danych jest w toku, masz prawo:

  • mieć dostęp do przetwarzanych danych osobowych oraz
  • poinformować Administratora Danych o następujących informacjach:
    • cele zarządzania danymi;
    • kategorie przetwarzanych danych osobowych na Twój temat;
    • informację o odbiorcach lub kategoriach odbiorców, z którymi lub z którymi Administrator przekazywał lub przekaże dane osobowe;
    • planowany okres przechowywania danych osobowych lub, jeśli nie jest to możliwe, kryteria ustalania tego okresu;
    • prawo żądania od Administratora sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania tych danych osobowych w przypadku przetwarzania opartego na uzasadnionym interesie;
    • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego;
    • jeśli dane nie zostały zebrane od Ciebie, wszelkie dostępne informacje o ich źródle;
    • fakt zautomatyzowanego podejmowania decyzji (jeśli zastosowano taką procedurę), w tym profilowania, a przynajmniej w tych przypadkach zrozumiałe informacje o zastosowanej logice i skutkach dla takiego zarządzania danymi oraz oczekiwanych dla Ciebie konsekwencjach.

Celem skorzystania z tego prawa może być ustalenie i weryfikacja legalności przetwarzania danych, w związku z czym Administrator może pobrać godziwą opłatę za udzielenie informacji w przypadku wielokrotnych żądań udzielenia informacji.

Dostęp do danych osobowych zapewnia Administrator, przesyłając do Państwa przetwarzane dane osobowe oraz informacje drogą elektroniczną po Państwa identyfikacji. Jeśli masz rejestrację, zapewnimy dostęp, abyś mógł przeglądać i weryfikować dane osobowe, które przetwarzamy o Tobie, logując się na swoje konto użytkownika.

Proszę wskazać w swoim wniosku, czy żądają Państwo dostępu do danych osobowych lub informacji dotyczących Państwa przetwarzania.

Prawo do sprostowania

Masz prawo, na żądanie Administratora, do niezwłocznego sprostowania dotyczących Ciebie niedokładnych danych osobowych.

Prawo do ograniczenia przetwarzania danych

Masz prawo, na żądanie Administratora, ograniczyć przetwarzanie danych, jeżeli spełniony jest którykolwiek z poniższych warunków:

  • kwestionują Państwo prawidłowość danych osobowych, wówczas ograniczenie dotyczy okresu pozwalającego Administratorowi sprawdzić prawidłowość danych osobowych, jeżeli dokładne dane można ustalić niezwłocznie, ograniczenie nie nastąpi;
  • przetwarzanie jest niezgodne z prawem, ale sprzeciwiasz się usunięciu danych z jakiegokolwiek powodu (na przykład dlatego, że dane są dla Ciebie ważne w celu wyegzekwowania roszczenia prawnego), więc nie żądasz usunięcia danych, a zamiast tego żądanie ograniczenia jego używania;
  • Administrator nie potrzebuje już danych osobowych w celu wskazanego przetwarzania danych, ale żądasz ich w celu zgłoszenia, dochodzenia lub obrony roszczeń; obsesja
  • Wniosłeś sprzeciw wobec przetwarzania, ale uzasadniony interes Administratora może również uzasadniać przetwarzanie danych, w takim przypadku do czasu, gdy prawnie uzasadnione powody Administratora będą miały pierwszeństwo przed Twoimi uzasadnionymi przyczynami, przetwarzanie danych będzie ograniczone.

W przypadku ograniczenia przetwarzania takie dane osobowe, z wyjątkiem przechowywania, mogą być przetwarzane wyłącznie za zgodą osoby, której dane dotyczą lub w celu dochodzenia, dochodzenia lub obrony roszczeń lub ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej albo ważny interes publiczny Unii lub państwa członkowskiego.

Administrator danych poinformuje Cię z wyprzedzeniem (co najmniej 3 dni robocze przed zniesieniem ograniczenia) o zniesieniu ograniczenia przetwarzania danych.

Prawo do odstąpienia od umowy

Masz prawo do usunięcia przez Administratora danych osobowych bez zbędnej zwłoki, jeżeli zachodzi którakolwiek z następujących przyczyn:

  • dane osobowe nie są już potrzebne do celu, w jakim zostały zebrane lub w inny sposób przetwarzane przez Administratora;
  • Wycofujesz swoją zgodę i nie ma innej podstawy prawnej przetwarzania;
  • wnosisz sprzeciw wobec przetwarzania na podstawie prawnie uzasadnionego interesu i nie ma nadrzędnego uzasadnionego powodu (tj. prawnie uzasadnionego interesu) w przetwarzaniu danych,
  • dane osobowe były przetwarzane przez Administratora niezgodnie z prawem i zostało to ustalone na podstawie skargi,
  • dane osobowe muszą zostać usunięte w celu wywiązania się z obowiązku prawnego wynikającego z prawa UE lub prawa państwa członkowskiego właściwego dla Administratora.

Jeżeli z jakiejkolwiek zgodnej z prawem przyczyny Administrator ujawnił przetwarzane na Twój temat dane osobowe i jest zobowiązany do ich usunięcia z któregokolwiek z powodów wskazanych powyżej, podejmie uzasadnione kroki, w tym środki techniczne, aby te dane ujawnić, biorąc pod uwagę dostępna technologia i koszty wdrożenia, inni administratorzy danych, których zażądali Państwo usunięcia linków do danych osobowych, o których mowa lub kopii lub duplikatu tych danych osobowych.

Usunięcie nie ma zastosowania, jeśli wymagane jest przetwarzanie danych:

  • w celu korzystania z prawa do wolności wypowiedzi i informacji;
  • w celu wywiązania się z obowiązku przetwarzania danych osobowych na mocy prawa UE lub państwa członkowskiego (np. przetwarzanie na podstawie fakturowania, ponieważ przechowywanie konta jest wymagane przez prawo) lub w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej administratorowi;
  • w celu złożenia, wyegzekwowania lub obrony roszczeń prawnych (np jeśli Administrator ma wobec Ciebie roszczenie, które jeszcze nie spełnił lub jest rozpatrywana skarga konsumencka lub skarga na przetwarzanie danych).

Prawo do protestu

Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu z przyczyn związanych z Twoją sytuacją. W takim przypadku Administrator nie może dalej przetwarzać danych osobowych, chyba że wykaże, że przetwarzanie jest uzasadnione ważnymi prawnie uzasadnionymi przyczynami, które mają pierwszeństwo przed Twoimi interesami, prawami i wolnościami lub dotyczą zgłoszenia, dochodzenia lub ochrony roszczeń .

Jeżeli dane osobowe są przetwarzane w celu bezpośredniego nabycia działalności, masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych w tym celu, w tym profilowania, w zakresie, w jakim dotyczy to bezpośredniego nabycia działalności. W przypadku wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych w celu bezpośredniego nabycia działalności, dane osobowe nie mogą być dalej przetwarzane w tym celu.

Prawo do przenoszenia

Jeżeli przetwarzanie danych odbywa się w sposób zautomatyzowany lub jeżeli przetwarzanie danych odbywa się na podstawie Twojej dobrowolnej zgody, masz prawo żądać od Administratora otrzymania przekazanych przez Ciebie danych Administratorowi w formacie xml, JSON lub csv, o ile jest to technicznie możliwe może zażądać od Administratora przesłania danych w tej formie innemu administratorowi danych.

Zautomatyzowane podejmowanie decyzjiMasz prawo nie podlegać decyzji (w tym profilowaniu) opartej wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu danych, która wywoływałaby wobec Ciebie skutki prawne lub w podobny sposób na Ciebie wpływała. W takich przypadkach Administrator podejmuje odpowiednie środki w celu ochrony praw, wolności i prawnie uzasadnionych interesów osoby, której dane dotyczą, w tym co najmniej prawa osoby, której dane dotyczą do żądania interwencji człowieka, wyrażenia swoich poglądów oraz sprzeciwu wobec decyzja.

Powyższe nie ma zastosowania, jeżeli decyzja:

  • Niezbędne do zawarcia lub wykonania umowy pomiędzy Tobą a administratorem danych;
  • prawo UE lub państwa członkowskiego mające zastosowanie do administratora, które określa również odpowiednie środki ochrony Twoich praw i wolności oraz prawnie uzasadnionych interesów; obsesja
  • na podstawie Twojej wyraźnej zgody.

Zaloguj się do rejestru prywatności

Infotv. Zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych Administrator musiał zgłosić niektóre operacje przetwarzania danych do rejestru ochrony danych. Obowiązek raportowania to rok 2018. 25 maja ustał w dniu.

Środki bezpieczeństwa danych

Administrator oświadcza, że podjął odpowiednie środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych osobowych przed nieuprawnionym dostępem, zmianą, przesłaniem, ujawnieniem, usunięciem lub zniszczeniem, a także przypadkowym zniszczeniem i uszkodzeniem oraz staniem się niedostępnym w wyniku zmian w zastosowanej technologii.

Administrator danych dołoży wszelkich starań, aby jego administratorzy danych stosowali odpowiednie środki bezpieczeństwa podczas pracy z Twoimi danymi osobowymi.

Środki zaradcze

Jeżeli Twoim zdaniem Administrator naruszył jakiekolwiek przepisy prawne dotyczące przetwarzania danych lub nie zastosował się do któregokolwiek z jego żądań, Krajowy Urząd Ochrony Danych i Wolności Informacji może wszcząć postępowanie wyjaśniające w celu zakończenia rzekomego niezgodnego z prawem przetwarzania danych (wysyłanie pocztą adres: 1363 Budapeszt, Pf. 9., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Jednocześnie informujemy, że w przypadku naruszenia przepisów prawa dotyczących przetwarzania danych lub nie spełnienia przez Administratora któregokolwiek z Twoich żądań, możesz wytoczyć powództwo cywilne przeciwko Administratorowi na drodze sądowej.

Modyfikacja informacji dotyczących zarządzania danymi

Administrator zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej informacji o zarządzaniu danymi w sposób nie naruszający celu i podstawy prawnej przetwarzania danych. Korzystając z Witryny po wejściu w życie zmiany, akceptujesz zmienioną Informację o ochronie prywatności.

Jeżeli Administrator chce w związku z zebranymi danymi prowadzić dalsze przetwarzanie danych w innym celu niż cel ich zebrania, przed dalszym przetwarzaniem danych poinformuje Cię o celu przetwarzania danych oraz o następujących informacjach:

  • okres przechowywania danych osobowych lub, jeśli nie jest to możliwe, kryteria ustalania czasu trwania;
  • prawo żądania od Administratora dostępu, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych w przypadku przetwarzania danych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu oraz żądania zagwarantowania tego prawa;
  • w przypadku przetwarzania danych na podstawie zgody, możesz wycofać zgodę w dowolnym momencie,
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego;
  • czy podanie danych osobowych jest oparte na przepisach prawa lub zobowiązaniu umownym lub przesłance zawarcia umowy i czy jesteś zobowiązany do podania danych osobowych i jakie są konsekwencje ich niepodania;
  • fakt zautomatyzowanego podejmowania decyzji (jeśli zastosowano taką procedurę), w tym profilowania, a przynajmniej w tych przypadkach zrozumiałe informacje o zastosowanej logice i skutkach dla takiego zarządzania danymi oraz oczekiwanych dla Ciebie konsekwencjach.

Przetwarzanie danych może rozpocząć się dopiero po tym, jeśli podstawą prawną przetwarzania danych jest zgoda, oprócz informacji musisz również wyrazić zgodę na przetwarzanie danych.

 

Niniejszy dokument zawiera wszystkie istotne informacje dotyczące zarządzania danymi związane z działaniem sklepu internetowego zgodnie z Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych 2016/679 Unii Europejskiej (dalej: Rozporządzenie). RODO) i CXII z 2011 r. TELEWIZJA. (dalej: Infotv.) Oparte na.

Froquent 21.3.2021